23. 11. 2017

Tofu omeleta

Tofu omeletaDezerty

Tofu jako dezert? A může to být vůbec dobré? Bezpochyby.

Pokud si po ránu uděláme trochu více času na přípravu snídaně místo, určitě si příjemně smlsneme na tofu omeletě s ovocným salátem. Osobně bych nejspíš vynechala rajče do ovocného salátu a přidala raději třeba ananas, nicméně do receptu nebudeme zasahovat a změny už necháme na vaší chuti a náladě.

Pokud si po ránu uděláme trochu více času na přípravu snídaně místo, určitě si příjemně smlsneme na tofu omeletě s ovocným salátem. Osobně bych nejspíš vynechala rajče do ovocného salátu a přidala raději třeba ananas, nicméně do receptu nebudeme zasahovat a změny už necháme na vaší chuti a náladě.

Ingredience:
50 g tofu
1 vejce
2-3 polévkové lžíce mléka (1,5 % tuku)
sůl, sójová omáčka, lístky rukoly
tabasco
olivový olej na potření pánve
Na ovocný salát:
1 broskev, 1 rajče, 2 jarní cibulky, 1-2 lžíce hořčice, 1/2 čajové lžičky mleté sladké appriky, pepř, 1/2 limetky

Postup:
Nejprve připravíme salát: broskev a rajče nakrájíme na kostky, cibulku najemno, lístky rukoly napůl. Smícháme a zalijeme dresinkem z hořčice, koření a limetkové šťávy. Na omeletu: na drobno nasekané tofu, vejce, mléko, sůl, pepř, sójovou omáčku, tabasco. Promícháme, nalijeme na pánev vymazanou olejem, pečeme 3 minuty, posypeme cibulkou, dvě protilehlé strany omelety přeložíme ke středu, pánev zakryjeme poklicí a necháme stát 3 minuty. Omeletu dáme na talíř a ozdobíme lístky rukoly.

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení