26. 09. 2017

Bramborové noky s jahodami

Bramborové noky s jahodamiHlavní chod

Dají se připravit kdykoliv, jen mít v mrazáku dost jahod.

Skvělé jídlo pro mlsné jazýčky, které potěší i tu část rodiny, jenž právě váhu neřeší. Ideální je na jaře a v létě, kdy je k dostání spousta čerstvých jahod, ale bramborové noky s jahodami se dají připravit vlastně kdykoliv - jen mít v mrazáku dostatečnou zásobu tohoto chutného, dietního ovoce. Kvůli bramborovým nokům doporučujeme spíše jako lehký oběd, večer bychom si měli brambory i suroviny z nich raději odpustit. Dobrou chuť

Ingredience:
100 g malin (čerstvé nebo mražené)
150 g bílého jogurtu (0,1 % tuku)
2 čajové lžičky třtinového cukru
10 g zázvorového kořene
75 g bramborových noků (gnocchi)
1/2 čajové lžičky řepkového oleje
1/2 čajové lžičky sezamových semínek
pár lístků máty
jahody

Postup:
Maliny, jogurt a 1 čajovou lžičku třtinového cukru dobře promícháme a odložíme. jahody důkladně omyjeme a osušíme. Zázvorový kořen oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které opečeme spolu s bramborovými noky dozlatova. Zbytek třinového cukru promísáme se sezamem a směs necháme krátce zkaramelizovat. Na talíři nejprve rozprostřeme maliny s jogurtem, na to navrstvíme bramborové noky a jahody. Vše pokapeme připraveným karamelem.

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení