26. 09. 2017

Dušené hovězí se žampiony

Dušené hovězí se žampionyHlavní chod

Něco dobrého. Něco výživného a něco dietního...

Velmi chutný a přitom časově poměrně málo náročný recept, kterým uhostíme i milou návštěvu. Pro nemilou si jistě vystačíme s balíčky sušenek s dlouhou trvanlivostí :-) Tak tedy jak na to? Připravíme si čerstvou hovězí roštěnou, bílé víno (v nouzi vezmeme zavděk i obyčejným stolním) a očistíme žampiony...

Ingredience:
300 g hovězí roštěné
150 g žampionů
2 dl bílého vína
2 dl 12% smetany
1-2 lžíce olivového oleje
dochutit solí, pepřem a kořením

Postup:
Omyté maso nakrájíme na nudličky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, pak vložíme maso. Necháme „zatáhnout“ a poté přidáme žampiony. Osolíme, opepříme a můžeme přidat další koření podle vlastní chuti. Podlijeme sklenkou vína a pod pokličkou dusíme než maso změkne. Poté zalijeme smetanou a dušené hovězí se žampiony podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení