23. 11. 2017

Porridge neboli ovesná kaše s ovocem

Porridge neboli ovesná kaše s ovocemHlavní chod

Ovesná kaše tak jak ji snídají povětšinou ve Velké Británii je teplým, kvalitním, dietním a v našem podání i BIO začátkem krásného dne.

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin.

Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.

Ingredience:
80 g ovesných vloček
čtrvt litru vody
5 g bio margarin
med
nízkotučný jogurt
50 g čerstvého ovoce
oříšky
kakao


Do vařící osolené vody s margarinem vložíme vločky a vaříme, dokud kaše nezhoustne. Po dovaření osladíme medem. Dáme na talíř, přelijeme jogurtem,  přidáme nakrájené ovoce a posypeme posekanými oříšky a kakaem.

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení