23. 11. 2017

Pikantní zeleninová polévka

Pikantní zeleninová polévkaPolévky

I chuť je někdy potřeba podpořit kvalitním kořením.

Jak praví lidové moudro "zeleniny není nikdy dost" a tak dnes půjdeme do pokrmu vpravdě zdravého, zeleninou oplývajícího a co je hlavního velmi dobrého.



Jak praví lidové moudro "zeleniny není nikdy dost" a tak dnes půjdeme do pokrmu vpravdě zdravého, zeleninou oplývajícího a co je hlavního velmi dobrého.

Suroviny
- 1 lžíce kukuřičného oleje
- 280 g nakrájeného pórku
- 2 nakrájené stroužky česneku
- ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mleté kurkumy (pro jemnější chuť místo kurkumy mletý šafrán)
- 1,25 l zeleninového vývaru
- 450 g nakrájených rajčat
- 2 cukety, nakrájené na hranolky
- sůl a pepř
- 3 lžíce nakrájeného koriandru

V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme pórek, česnek a zázvor a opékáme jen na středním ohni za občasného zamíchání 2 min.. Vmícháme kmín, koriandr a kurkumu a opékáme je za stálého míchání zhruba půl minuty.
Do hrnce nalijeme zeleninový vývar, zamícháme, přivedeme k varu, zmírníme oheň a polévku zvolna vaříme 5 min.. Potom vmícháme nakrájená rajčata a cukety. Hrnec přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme 3 min.
Polévku podle chuti osolíme a opepříme, rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným čerstvým koriandrem a podáváme.

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení