23. 11. 2017

Římský salát s polentou

Římský salát s polentouSalát

Musíte pro římský salát do Říma? Kdepak.

Zdravý, chutný salát jako příloha nebo samostatné jídlo ze surovin, většinou již běžně dostupných i u nás. Dobrou chuť.



Příprava: 30 minut + 30 minut pečení 
- 2 římské saláty
- 20-25 cherry rajčátek 
- sůl a mletý pepř 
- olivový olej 
- 1 váleček polenty 
- 200 g kozího sýra 
- 50 g piniových jadérek 
- několik květů lichořeřišnice na ozdobu

Na zálivku:
- 6 lžic olivového oleje 
- 3 lžíce jablečného octa 
- 1 lžička kremžské nebo celozrnné hořčice 
- sůl a mletý pepř 
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu

1. Listy salátu omyjeme a osušíme. Několik jich ponecháme celých, zbylé natrháme na menší kousky. 
2. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Rajčata omyjeme, osušíme a na plechu zakapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi půl hodiny, dokud slupka nepopraská. Potom je osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Piniová jadérka nasucho opražíme.
3. Polentu nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran pod grilem. Potřeme olejem a navrch poklademe kozím sýrem a pečeme, dokud se nezačnou tvořit puchýřky. Mísu nebo talíře vyložíme celými listy salátu, pak jeho kousky a rajčaty, posypeme opraženými piniovými oříšky, zakápneme zálivkou a obložíme opečenou polentou se sýrem. Salát dozdobíme květy řeřichy. 
PRO 4 OSOBY

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení