Tofu omeleta
Tofu jako dezert? A může to být vůbec dobré? Bezpochyby.
Pokud si po ránu uděláme trochu více času na přípravu snídaně místo, určitě si příjemně smlsneme na tofu omeletě s ovocným salátem. Osobně bych nejspíš vynechala rajče do ovocného salátu a přidala raději třeba ananas, nicméně do receptu nebudeme zasahovat a změny už necháme na vaší chuti a náladě.Pokud si po ránu uděláme trochu více času na přípravu snídaně místo, určitě si příjemně smlsneme na tofu omeletě s ovocným salátem. Osobně bych nejspíš vynechala rajče do ovocného salátu a přidala raději třeba ananas, nicméně do receptu nebudeme zasahovat a změny už necháme na vaší chuti a náladě.
Ingredience:
50 g tofu
1 vejce
2-3 polévkové lžíce mléka (1,5 % tuku)
sůl, sójová omáčka, lístky rukoly
tabasco
olivový olej na potření pánve
Na ovocný salát:
1 broskev, 1 rajče, 2 jarní cibulky, 1-2 lžíce hořčice, 1/2 čajové lžičky mleté sladké appriky, pepř, 1/2 limetky
Postup:
Nejprve připravíme salát: broskev a rajče nakrájíme na kostky, cibulku najemno, lístky rukoly napůl. Smícháme a zalijeme dresinkem z hořčice, koření a limetkové šťávy. Na omeletu: na drobno nasekané tofu, vejce, mléko, sůl, pepř, sójovou omáčku, tabasco. Promícháme, nalijeme na pánev vymazanou olejem, pečeme 3 minuty, posypeme cibulkou, dvě protilehlé strany omelety přeložíme ke středu, pánev zakryjeme poklicí a necháme stát 3 minuty. Omeletu dáme na talíř a ozdobíme lístky rukoly.
Komentáře
Poslat nový komentář