Polévky a předkrmy
Marocká jehněčí polévka – velmi snadné, syté, dietní a navíc levné
Jehněčí maso je zdravé a chutné.
Kromě klasických pochoutek, jako pečené jehněčí na česneku se špenátem, můžete z jehněčího vyzkoušet např. naše Jehněčí na divoko. Budete-li kupovat jehněčí maso, zbyde vám stejně velký podíl kostí a šlach, jako je masa. Ze zbytků masa, kostí a odřezků můžete vykouzlit Marockou jehněčí polévku.
Minestrone - dietní italská zeleninová polévka
Minestrone je klasická zeleninová polévka, díky obsahu rozličných druhů zeleniny a luštěnin je ideální součást dietního jídelníčku.
Ačkoli je hustá, takže zasytí a nahradí tak i hlavní chod, je málo kalorická a správně poskládaná obsahuje všechny důležité složky potravy. Minestrone je polévka tisíce různých chutí, záleží na vás, z čeho ji uvaříte. Náš recept je klasická zimní Minestrone, pokud některé suroviny vynecháte, nevadí, jen dbejte na to, aby byly zastoupeny všechny základní druhy zeleniny: brambory, kořenová zelenina, listová zelenina, plodová zelenina (např. rajčata) a luštěniny. Recept na 4 – 6 porcí.