Kalorické hodnoty potravin - maso, ryby, uzeniny
Pro udržování kvalitní životosprávy je zapotřebí krom vlastní vůle i znalostí. Proto jsme pro Vás připravili seriál tabulek kalorických hodnot potravin.
V jeho páté části se podíváme na kalorické hodnoty potravin ze skupiny maso, ryby, uzeniny.
Potravina 100g |
Energie (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
Sacharidy (g) |
GI |
Cholesterol (mg) |
Vláknina (g) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Anglická slanina | 1790 |
11 |
42 |
0,1 |
A |
60 |
0 |
Baby párky (Promt) | 1110 |
15,6 |
21,4 |
3 |
B |
x |
0 |
Bavorská sekaná (Intergal) | 1190 |
10 |
40 |
1 |
B |
x |
0 |
Bažant | 480 |
22,6 |
2,5 |
0,4 |
A |
80 |
0 |
Bílá klobása | 890 |
11,2 |
14,3 |
9,8 |
A |
47 |
0 |
Debrecínka | 1130 |
20,7 |
20,8 |
0,1 |
A |
140 |
0 |
Dršťky | 390 |
19 |
2 |
0 |
A |
95 |
0 |
Čabajka | 2190 |
22,7 |
47,9 |
0 |
A |
110 |
0 |
Filé z tresky | 300 |
16,2 |
0,6 |
0,1 |
A |
50 |
0 |
Fit párky (Procházka) | 1390 |
1390 |
15 |
1,7 |
B |
x |
0 |
Gothajský | 1820 |
12,2 |
42,7 |
0,1 |
A |
85 |
0 |
Hovězí kližka | 640 |
20 |
8,1 |
0 |
A |
65 |
0 |
Hovězí maso přední | 960 |
18 |
17,5 |
0 |
A |
60 |
0 |
Hovězí maso zadní | 760 |
19,2 |
11,7 |
0 |
A |
67 |
0 |
Hovězí svíčková | 620 |
20 |
7,4 |
0 |
A |
63 |
0 |
Husa - průměr | 1470 |
14,5 |
32,5 |
0,2 |
A |
65 |
0 |
Husí prsa | 580 |
15,4 |
8,4 |
0,2 |
A |
60 |
0 |
Ďábelské tousty | 1060 |
10,5 |
21,9 |
3,4 |
B |
x |
0 |
Játra drůbeží | 570 |
22,9 |
4,5 |
1,2 |
A |
200 |
0 |
Játra hovězí | 540 |
19 |
3,9 |
4,5 |
B |
270 |
0 |
Játra vepřová | 550 |
20,6 |
4,8 |
1,5 |
B |
300 |
0 |
Jazyk hovězí | 790 |
16 |
13,7 |
0,1 |
A |
140 |
0 |
Jehněčí - průměr | 1140 |
20,4 |
22,6 |
0,1 |
A |
77 |
0 |
Jelítka | 1240 |
16,2 |
19,7 |
13,3 |
B |
97 |
0 |
Jitrnice | 1160 |
14,6 |
18,5 |
12,8 |
B |
105 |
0 |
Kabanos | 1230 |
12,8 |
26,3 |
1,8 |
B |
79 |
0 |
Kachna - průměr | 1610 |
12,4 |
37,2 |
0,2 |
A |
75 |
0 |
Kapr | 530 |
17,5 |
6,1 |
0,1 |
A |
70 |
0 |
Kaviár | 1010 |
26,1 |
15,5 |
0 |
A |
490 |
0 |
Klokan | 430 |
20 |
2 |
0 |
A |
x |
0 |
Koňské - průměr | 610 |
20,6 |
6,7 |
0,6 |
A |
x |
0 |
Koroptev | 460 |
24,4 |
1,2 |
0,3 |
A |
x |
0 |
Kozí - průměr | 600 |
19,9 |
7,1 |
0,1 |
A |
70 |
0 |
Krab | 400 |
18,5 |
1,5 |
1,5 |
B |
x |
0 |
Králičí - průměr | 680 |
19,7 |
9,2 |
0,3 |
A |
65 |
0 |
Krevety | 310 |
16,5 |
0,8 |
0,1 |
A |
50 |
0 |
Krůta - průměr | 550 |
21,9 |
4,7 |
0,2 |
A |
82 |
0 |
Krůtí paštika (Veselá pastýřka) | 1600 |
12 |
35 |
9 |
B |
x |
0 |
Krůtí prsa | 450 |
24,1 |
1 |
0 |
A |
60 |
0 |
Krůtí trvanlivá klobása (Intergal) | 1600 |
15 |
35 |
2 |
B |
x |
0 |
Kuře - průměr | 520 |
21,6 |
4 |
0,4 |
A |
75 |
0 |
Kuřecí prsa | 430 |
23,3 |
0,9 |
0,4 |
A |
70 |
0 |
Kuřecí prsní šunka (Xaverov) | 410 |
14 |
4 |
1,5 |
B |
x |
0 |
Ledvinky hovězí, vepřové | 450 |
15 |
4,5 |
0,5 |
A |
400 |
0 |
Losos ve vlastní šťávě | 650 |
23 |
7 |
0 |
A |
60 |
0 |
Lovecký | 1090 |
28,9 |
37,2 |
0,2 |
A |
85 |
0 |
Luncheonmeat | 1290 |
12,8 |
26 |
4,8 |
B |
x |
0 |
Luncheonmeat drůbeží | 560 |
8,9 |
8,5 |
5,1 |
B |
x |
0 |
Makrela | 700 |
18,2 |
10,5 |
0,1 |
A |
50 |
0 |
Makrela uzená | 1060 |
23,3 |
17,7 |
0,1 |
A |
70 |
0 |
Métský | 1480 |
15,1 |
28,3 |
0 |
A |
76 |
0 |
Mleté maso na sekanou | 1390 |
16,1 |
29,7 |
0 |
A |
65 |
0 |
Moravská klobása | 1160 |
13,4 |
23,8 |
2 |
B |
x |
0 |
Moravské uzené | 1200 |
24 |
17 |
0 |
A |
x |
0 |
Mortadela | 1420 |
12,4 |
32,8 |
0 |
A |
92 |
0 |
Paprikový | 1690 |
17,6 |
36,8 |
0,2 |
A |
85 |
0 |
Paprikový mini (Integral) | 1740 |
15 |
40 |
1 |
A |
x |
0 |
Párky - průměr | 1210 |
14 |
25 |
1 |
B |
85 |
0 |
Párky drůbeží | 1220 |
16 |
25 |
1 |
B |
80 |
0 |
Pasta z uzeného masa (Hamé) | 1410 |
11 |
32 |
2 |
B |
x |
0 |
Paštika játrová | 1800 |
12 |
41 |
1,5 |
B |
169 |
0 |
Paštika Majka (Hamé) | 860 |
6,5 |
19,6 |
0,4 |
A |
x |
0 |
Pečená masová sekaná (Ravy) | 580 |
10 |
15 |
2 |
B |
x |
0 |
Poličan | 1840 |
26,9 |
47 |
0,2 |
A |
80 |
0 |
Pomazánky Sojalife (Racio) - průměr | 750 |
2,5 |
14,9 |
8,5 |
B |
0 |
x |
Pstruh | 500 |
19,7 |
4,6 |
0,1 |
A |
55 |
0 |
Robi, Tomi | 520 |
10 |
1 |
10 |
B |
0 |
x |
Sardinky v oleji | 1050 |
21,5 |
17,8 |
1,2 |
B |
140 |
0 |
Sardinky v tomatě | 530 |
12,9 |
6,3 |
4,4 |
B |
x |
0 |
Sekaná - průměr | 1110 |
17,4 |
18,8 |
6,2 |
B |
65 |
0 |
Skopové - průměr | 1010 |
17,1 |
19 |
0 |
A |
72 |
0 |
Slávky | 220 |
9,8 |
1,3 |
0 |
A |
110 |
0 |
Sleď | 770 |
17,7 |
12,5 |
0,1 |
A |
85 |
0 |
Slepice - průměr | 520 |
22,4 |
3,6 |
0,2 |
A |
65 |
0 |
Sójové v hodnotách po základní přípravě | 400 |
13 |
0,5 |
7,5 |
B |
0 |
6 |
Srnčí hřbet | 520 |
22,6 |
3,6 |
0,4 |
A |
85 |
0 |
Srnčí kýta | 430 |
22,1 |
1,5 |
0,4 |
A |
70 |
0 |
Telecí bok | 930 |
25,4 |
13,2 |
0 |
A |
63 |
0 |
Telecí hrudí | 900 |
18,2 |
15,6 |
0 |
A |
65 |
0 |
Telecí kýta na řízky | 580 |
20,8 |
6,1 |
0 |
A |
65 |
0 |
Tlačenka drůbeží | 740 |
17,9 |
11,9 |
0,1 |
A |
x |
0 |
Tlačenka světlá | 1260 |
13,7 |
27,1 |
0,7 |
A |
90 |
0 |
Tlačenka tmavá | 1330 |
15,1 |
28,5 |
0,1 |
A |
115 |
0 |
Točený | 1030 |
14,6 |
20 |
2,2 |
B |
80 |
0 |
Točený drůbeží | 1200 |
14 |
25 |
1 |
B |
75 |
0 |
Tofu karbanátky (Sunfood) | 850 |
14,2 |
10,1 |
13,8 |
B |
0 |
x |
Tresčí játra v oleji | 2560 |
4,3 |
65,5 |
1,3 |
B |
x |
0 |
Tuňák | 660 |
22,1 |
7,8 |
0,1 |
A |
42 |
0 |
Tuňák v oleji | 830 |
21 |
12 |
0,1 |
A |
42 |
0 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 460 |
21 |
1 |
0 |
A |
42 |
0 |
Turistický | 1700 |
19 |
37 |
0 |
A |
85 |
0 |
Uherský | 2060 |
25 |
43 |
0 |
A |
85 |
0 |
Uzená krkovice | 1830 |
17,3 |
40 |
0 |
A |
100 |
0 |
Uzená krůtí prsa | 470 |
20 |
5 |
1 |
A |
x |
0 |
Uzený bok | 2470 |
10,3 |
61 |
0 |
A |
100 |
0 |
Vepřová krkovice | 1200 |
15,4 |
25 |
0 |
A |
67 |
0 |
Vepřová kýta na řízky | 850 |
18,2 |
14,2 |
0 |
A |
60 |
0 |
Vepřové libové | 1000 |
18,2 |
18,2 |
0 |
A |
64 |
0 |
Vepřové maso ve vl. šťávě | 1300 |
14,1 |
28,1 |
0,1 |
A |
85 |
0 |
Vepřové prorostlé | 1440 |
14,3 |
31,7 |
0 |
A |
70 |
0 |
Vepřové tučné | 1990 |
11,9 |
47 |
0 |
A |
76 |
0 |
Vysočina | 1930 |
19,3 |
42,6 |
0 |
A |
x |
0 |
Zavináč | 760 |
11,7 |
12,3 |
5,7 |
B |
x |
x |
Špek | 3330 |
2,9 |
89 |
0 |
A |
85 |
0 |
Špekáčky | 1360 |
11 |
30,3 |
2 |
B |
75 |
0 |
Šunka - průměr | 900 |
21,4 |
12,8 |
0 |
A |
55 |
0 |
Šunka dušená strojová | 670 |
17,6 |
9 |
1,4 |
B |
68 |
0 |
Šunka krůtí | 420 |
18 |
2 |
0 |
A |
53 |
0 |
Šunka v plechu | 800 |
20 |
10,7 |
0 |
A |
x |
0 |
Šunkový | 800 |
16,8 |
13,6 |
0,1 |
A |
70 |
0 |
Glykemický Index (GI) :
- A : potravina témer neobsahuje sacharidy
- B : GI nízký (pod 30)
- C : GI strední (30-70)
- D : GI vysoký (nad 70)
- x : hodnota GI není k dispozici
Komentáře
Poslat nový komentář