25. 08. 2019

Kalorické hodnoty potravin - maso, ryby, uzeniny

Pro udržování kvalitní životosprávy je zapotřebí krom vlastní vůle i znalostí. Proto jsme pro Vás připravili seriál tabulek kalorických hodnot potravin.
V jeho páté části se podíváme na kalorické hodnoty potravin ze skupiny maso, ryby, uzeniny.

Potravina 100g
Energie
(kJ)
Bílkoviny
(g)
Tuky
(g)
Sacharidy
(g)
GI
Cholesterol
(mg)
Vláknina
(g)
Anglická slanina
1790
11
42
0,1
A
60
0
Baby párky (Promt)
1110
15,6
21,4
3
B
x
0
Bavorská sekaná (Intergal)
1190
10
40
1
B
x
0
Bažant
480
22,6
2,5
0,4
A
80
0
Bílá klobása
890
11,2
14,3
9,8
A
47
0
Debrecínka
1130
20,7
20,8
0,1
A
140
0
Dršťky
390
19
2
0
A
95
0
Čabajka
2190
22,7
47,9
0
A
110
0
Filé z tresky
300
16,2
0,6
0,1
A
50
0
Fit párky (Procházka)
1390
1390
15
1,7
B
x
0
Gothajský
1820
12,2
42,7
0,1
A
85
0
Hovězí kližka
640
20
8,1
0
A
65
0
Hovězí maso přední
960
18
17,5
0
A
60
0
Hovězí maso zadní
760
19,2
11,7
0
A
67
0
Hovězí svíčková
620
20
7,4
0
A
63
0
Husa - průměr
1470
14,5
32,5
0,2
A
65
0
Husí prsa
580
15,4
8,4
0,2
A
60
0
Ďábelské tousty
1060
10,5
21,9
3,4
B
x
0
Játra drůbeží
570
22,9
4,5
1,2
A
200
0
Játra hovězí
540
19
3,9
4,5
B
270
0
Játra vepřová
550
20,6
4,8
1,5
B
300
0
Jazyk hovězí
790
16
13,7
0,1
A
140
0
Jehněčí - průměr
1140
20,4
22,6
0,1
A
77
0
Jelítka
1240
16,2
19,7
13,3
B
97
0
Jitrnice
1160
14,6
18,5
12,8
B
105
0
Kabanos
1230
12,8
26,3
1,8
B
79
0
Kachna - průměr
1610
12,4
37,2
0,2
A
75
0
Kapr
530
17,5
6,1
0,1
A
70
0
Kaviár
1010
26,1
15,5
0
A
490
0
Klokan
430
20
2
0
A
x
0
Koňské - průměr
610
20,6
6,7
0,6
A
x
0
Koroptev
460
24,4
1,2
0,3
A
x
0
Kozí - průměr
600
19,9
7,1
0,1
A
70
0
Krab
400
18,5
1,5
1,5
B
x
0
Králičí - průměr
680
19,7
9,2
0,3
A
65
0
Krevety
310
16,5
0,8
0,1
A
50
0
Krůta - průměr
550
21,9
4,7
0,2
A
82
0
Krůtí paštika (Veselá pastýřka)
1600
12
35
9
B
x
0
Krůtí prsa
450
24,1
1
0
A
60
0
Krůtí trvanlivá klobása (Intergal)
1600
15
35
2
B
x
0
Kuře - průměr
520
21,6
4
0,4
A
75
0
Kuřecí prsa
430
23,3
0,9
0,4
A
70
0
Kuřecí prsní šunka (Xaverov)
410
14
4
1,5
B
x
0
Ledvinky hovězí, vepřové
450
15
4,5
0,5
A
400
0
Losos ve vlastní šťávě
650
23
7
0
A
60
0
Lovecký
1090
28,9
37,2
0,2
A
85
0
Luncheonmeat
1290
12,8
26
4,8
B
x
0
Luncheonmeat drůbeží
560
8,9
8,5
5,1
B
x
0
Makrela
700
18,2
10,5
0,1
A
50
0
Makrela uzená
1060
23,3
17,7
0,1
A
70
0
Métský
1480
15,1
28,3
0
A
76
0
Mleté maso na sekanou
1390
16,1
29,7
0
A
65
0
Moravská klobása
1160
13,4
23,8
2
B
x
0
Moravské uzené
1200
24
17
0
A
x
0
Mortadela
1420
12,4
32,8
0
A
92
0
Paprikový
1690
17,6
36,8
0,2
A
85
0
Paprikový mini (Integral)
1740
15
40
1
A
x
0
Párky - průměr
1210
14
25
1
B
85
0
Párky drůbeží
1220
16
25
1
B
80
0
Pasta z uzeného masa (Hamé)
1410
11
32
2
B
x
0
Paštika játrová
1800
12
41
1,5
B
169
0
Paštika Majka (Hamé)
860
6,5
19,6
0,4
A
x
0
Pečená masová sekaná (Ravy)
580
10
15
2
B
x
0
Poličan
1840
26,9
47
0,2
A
80
0
Pomazánky Sojalife (Racio) - průměr
750
2,5
14,9
8,5
B
0
x
Pstruh
500
19,7
4,6
0,1
A
55
0
Robi, Tomi
520
10
1
10
B
0
x
Sardinky v oleji
1050
21,5
17,8
1,2
B
140
0
Sardinky v tomatě
530
12,9
6,3
4,4
B
x
0
Sekaná - průměr
1110
17,4
18,8
6,2
B
65
0
Skopové - průměr
1010
17,1
19
0
A
72
0
Slávky
220
9,8
1,3
0
A
110
0
Sleď
770
17,7
12,5
0,1
A
85
0
Slepice - průměr
520
22,4
3,6
0,2
A
65
0
Sójové v hodnotách po základní přípravě
400
13
0,5
7,5
B
0
6
Srnčí hřbet
520
22,6
3,6
0,4
A
85
0
Srnčí kýta
430
22,1
1,5
0,4
A
70
0
Telecí bok
930
25,4
13,2
0
A
63
0
Telecí hrudí
900
18,2
15,6
0
A
65
0
Telecí kýta na řízky
580
20,8
6,1
0
A
65
0
Tlačenka drůbeží
740
17,9
11,9
0,1
A
x
0
Tlačenka světlá
1260
13,7
27,1
0,7
A
90
0
Tlačenka tmavá
1330
15,1
28,5
0,1
A
115
0
Točený
1030
14,6
20
2,2
B
80
0
Točený drůbeží
1200
14
25
1
B
75
0
Tofu karbanátky (Sunfood)
850
14,2
10,1
13,8
B
0
x
Tresčí játra v oleji
2560
4,3
65,5
1,3
B
x
0
Tuňák
660
22,1
7,8
0,1
A
42
0
Tuňák v oleji
830
21
12
0,1
A
42
0
Tuňák ve vlastní šťávě
460
21
1
0
A
42
0
Turistický
1700
19
37
0
A
85
0
Uherský
2060
25
43
0
A
85
0
Uzená krkovice
1830
17,3
40
0
A
100
0
Uzená krůtí prsa
470
20
5
1
A
x
0
Uzený bok
2470
10,3
61
0
A
100
0
Vepřová krkovice
1200
15,4
25
0
A
67
0
Vepřová kýta na řízky
850
18,2
14,2
0
A
60
0
Vepřové libové
1000
18,2
18,2
0
A
64
0
Vepřové maso ve vl. šťávě
1300
14,1
28,1
0,1
A
85
0
Vepřové prorostlé
1440
14,3
31,7
0
A
70
0
Vepřové tučné
1990
11,9
47
0
A
76
0
Vysočina
1930
19,3
42,6
0
A
x
0
Zavináč
760
11,7
12,3
5,7
B
x
x
Špek
3330
2,9
89
0
A
85
0
Špekáčky
1360
11
30,3
2
B
75
0
Šunka - průměr
900
21,4
12,8
0
A
55
0
Šunka dušená strojová
670
17,6
9
1,4
B
68
0
Šunka krůtí
420
18
2
0
A
53
0
Šunka v plechu
800
20
10,7
0
A
x
0
Šunkový
800
16,8
13,6
0,1
A
70
0

Glykemický Index (GI) :
A : potravina témer neobsahuje sacharidy
B : GI nízký (pod 30)
C : GI strední (30-70)
D : GI vysoký (nad 70)
x : hodnota GI není k dispozici

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení