23. 05. 2019

Kalorické hodnoty potravin - ovoce, ořechy, ovocné výrobky

Pro udržování kvalitní životosprávy je zapotřebí krom vlastní vůle i znalostí. Proto jsme pro Vás připravili seriál tabulek kalorických hodnot potravin.
V jeho druhé části se podíváme na kalorické hodnoty potravin ze skupiny ovoce, ořechy, ovocné výrobky.

Potravina 100g
Energie
(kJ)
Bílkoviny
(g)
Tuky
(g)
Sacharidy
(g)
GI
Cholesterol
(mg)
Vláknina
(g)
Ananas
180
0,4
0,2
10,1
C
0
1,3
Angrešt
210
0,9
0,5
10,6
C
0
2,8
Arašídy
2510
26,9
44,2
23,6
B
0
6,2
Avokádo
930
1,9
23,5
0,4
B
0
6,3
Banány
400
0,3
0,3
23
C
0
3,1
Banány
1360
4,4
0,8
75
C
0
12
Borůvky
280
0,8
0,7
14,7
C
0
2,2
Broskve
220
0,8
0,2
12,5
C
0
1,4
Brusinky
260
0,4
0,8
13,7
x
0
1,5
Citrony
200
0,7
0,5
10,5
B
0
1,8
Datle
530
1,5
0,1
31,3
x
0
3,6
Datle
1150
2,3
0,2
78
D
0
9
Džem - průměr
1000
0,5
0,3
58
C
0
0,5
Džem Andros light
640
0,3
0,2
36
C
0
1,2
Džem diet Schwartau
770
0,4
0,2
44
C
0
1
Džem Materne light
730
0,3
0,2
41
C
0
1
Džem pro diabetiky Hamé
470
0,4
0,4
26
C
0
1,5
Fíky
190
1,3
0,3
9,5
x
0
2,3
Fíky
970
4
1,6
68,4
D
0
12,9
Granátová jablka
250
1,3
0,2
11,8
B
0
2,8
Grapefruity
170
0,5
0,3
9,6
B
0
1,6
Hrozinky
960
2,3
0,5
71,2
C
0
5,4
Hrozny
290
0,7
0,5
18,2
C
0
1,5
Hrušky
280
0,5
0,4
15,8
C
0
2,4
Jablka
260
0,4
0,4
14,4
C
0
1,8
Jablka
1070
1,4
1,6
57
B
0
10
Jahody
180
0,9
0,6
8,8
B
0
1,3
Jeřabiny
330
1
0,3
22,6
C
0
2,9
Kandované ovoce směs
1120
3,5
0,2
68
D
0
6
Kaštany
900
4,9
3,3
41,1
C
0
4
Kdoule
160
0,4
0,4
12,4
C
0
1,6
Kešu
2530
16
46
27
B
0
3,2
Kiwi
210
1
0,5
9,1
B
0
1,1
Klementinky
160
0,9
0,1
8,7
C
0
x
Klikve
160
0,4
0,7
9,7
x
0
1,6
Kokos
1530
4
36
11
B
0
7,3
Kokos strouhaný
2540
7,8
68,8
17,5
B
0
x
Kompot - průměr
320
0,4
0,1
20
C
0
1
Kompot bez cukru - light - průměr
150
0,4
0,4
7
C
0
1
Lískové
2870
13,8
65
10,9
B
0
3,5
Mák
2180
18,7
39
23
B
0
20
Makadamia
2960
9
75
9,3
B
0
5,3
Maliny
230
1
0,8
11,6
C
0
5,2
Mandarinky
200
0,9
0,3
10,6
C
0
1,5
Mandle
2590
17,5
52,4
19
B
0
6
Mango
290
0,6
0,3
16
C
0
1,7
Meruňky
240
1
0,3
13,4
C
0
1
Meruňky
1000
5
0,5
48
C
0
8,6
Mirabelky
220
0,7
0,2
12,8
C
0
1
Moruše
150
1,3
0
8,1
x
0
1,5
Nektarinky
150
1,2
0,1
8
C
0
2,2
Olivy černé naložené (řecké)
1450
2,2
35,8
4,9
B
0
x
Olivy zelené naložené
570
1,4
14
1,8
B
0
2,4
Ostružiny
200
1,2
0,8
12
B
0
4
Ovocná přesnídávka s meruňkami neslazená
190
0,4
0,1
10,3
C
0
x
Papája
590
0,5
0,1
9
C
0
1,8
Para
2870
15,3
68,3
7,8
B
0
5,3
Pekan
2870
10
71
14
B
0
4,7
Piniové
2840
14
68,6
4
B
0
1,9
Pistácie
2660
20,4
54,7
17,1
B
0
6,1
Pomeranče
200
0,9
0,3
11,7
C
0
1,8
Přesnídávka jablečná
360
0,3
0,1
21,8
C
0
x
Rakytník
210
1,2
3,9
5
x
0
2
Renklody
260
0,8
0,1
9,7
C
0
2,3
Rybíz bílý
110
1,3
0,3
5,6
B
0
4
Rybíz černý
190
1,3
0,3
16,4
B
0
5
Rybíz červený
160
1,1
0,3
13,8
B
0
5,6
Slívy
170
0,5
0
9,6
B
0
1,8
Slunečnicová semínka
2500
26,5
49
12
B
0
6,3
Třešně
270
0,9
0,5
14,7
B
0
0,5
Višně
210
0,8
0,4
12,6
B
0
0,7
Vlašské
2820
18,4
60
14,6
B
0
2,7
Švestková povidla
980
1,4
0,4
59,3
C
0
1
Švestky
280
0,8
0,3
16,2
B
0
1,5
Švestky
1020
2,8
0,7
74,6
C
0
5

Glykemický Index (GI) :
A : potravina témer neobsahuje sacharidy
B : GI nízký (pod 30)
C : GI strední (30-70)
D : GI vysoký (nad 70)
x : hodnota GI není k dispozici

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení