Kalorické hodnoty potravin - sýry, vejce
Pro udržování kvalitní životosprávy je zapotřebí krom vlastní vůle i znalostí. Proto jsme pro Vás připravili seriál tabulek kalorických hodnot potravin.
V jeho čtvrté části se podíváme na kalorické hodnoty potravin ze skupiny sýry, vejce.
Potravina 100g |
Energie (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
Sacharidy (g) |
GI |
Cholesterol (mg) |
Vláknina (g) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 vejce celé (60g) | 340 |
7,6 |
6,6 |
0,8 |
A |
290 |
0 |
Apetito - 26% t. v suš. | 600 |
18,6 |
6,4 |
2,4 |
B |
20 |
0 |
Apetito - 58% t. v suš. | 1540 |
11 |
33,5 |
2,3 |
B |
70 |
0 |
Balkán - 30% t. v suš. | 980 |
11,8 |
20 |
1 |
B |
46 |
0 |
Bílek - 1 kus | 70 |
3 |
0,2 |
0,5 |
A |
0 |
0 |
Blaťácké zlato - 50% t. v suš. | 970 |
25 |
14 |
2,4 |
B |
35 |
0 |
Brie Reverend - 60% t.v suš. | 1490 |
19 |
31,5 |
0 |
A |
68 |
0 |
Brynza - 50% t. v suš. | 1280 |
19,9 |
25 |
1,6 |
B |
54 |
0 |
Buko natural - 70% t. v suš. | 1180 |
8 |
27 |
2,5 |
B |
60 |
0 |
Camembert - 30% t. v suš. | 900 |
23,5 |
13,5 |
0 |
A |
38 |
0 |
Camembert - 60% t. v suš. | 1560 |
17,9 |
34 |
0 |
A |
90 |
0 |
Cottage (Madeta) 20% t. v suš. | 460 |
13 |
5 |
4 |
B |
17 |
0 |
Čedar - 50% t. v suš. | 1670 |
25,3 |
30 |
2,9 |
B |
88 |
0 |
Eidam - 20% t. v suš. | 900 |
30 |
10 |
3 |
B |
33 |
0 |
Eidam - 30% t. v suš. | 1100 |
30,3 |
14 |
1,4 |
B |
35 |
0 |
Eidam - 45% t. v suš. | 1460 |
26 |
26,1 |
1 |
A |
55 |
0 |
Ementál - 45% t. v suš. | 1620 |
28,2 |
28,4 |
2,3 |
B |
60 |
0 |
Gervais (Danone) | 940 |
7 |
20 |
5 |
B |
46 |
0 |
Gouda - 30% t. v suš. | 1030 |
26 |
14 |
1 |
A |
35 |
0 |
Gouda - 40% t. v suš. | 1240 |
24,5 |
23 |
0 |
A |
52 |
0 |
Hermelín - 45% t. v suš. | 1490 |
20,1 |
21,8 |
1,4 |
A |
46 |
0 |
Krémový sýr nízkot. v tubě Salix - 20% t. v suš. | 440 |
10,4 |
6 |
2,6 |
B |
15 |
0 |
Leerdammer tavený sýr - 45% t. v suš. | 1020 |
18,1 |
18,8 |
0 |
A |
45 |
0 |
Lučina - 70% t. v suš. | 1220 |
11 |
27 |
1 |
A |
60 |
0 |
Lučina linie - 40% t. v suš. | 630 |
12,1 |
10 |
2,8 |
B |
33 |
0 |
Lučina se salámem Herkules - 70% t. v suš. | 1250 |
9,5 |
28 |
2,5 |
B |
x |
0 |
Madeland - 30% t. v suš. | 1100 |
27 |
16 |
1 |
B |
37 |
0 |
Madeland - 45% t. v suš. | 1400 |
27 |
25 |
1 |
B |
65 |
0 |
Maratonec - 63% t. v suš. | 1330 |
11,1 |
29,5 |
2,6 |
B |
75 |
0 |
Mascarpone | 1890 |
4,5 |
4705 |
3,5 |
B |
140 |
0 |
Morav. bochník - 45 % t. v suš. | 1430 |
24,8 |
28 |
2 |
B |
85 |
0 |
Mozzar.(Italat) - 45% t. v suš. | 1010 |
14,6 |
20 |
1,1 |
B |
46 |
0 |
Niva - 50% t. v suš. | 1550 |
20,7 |
27 |
1,4 |
B |
105 |
0 |
Olom. tvarůž. - 34% t.v suš. | 560 |
29,7 |
0,8 |
2 |
B |
5 |
0 |
Oštiepok - 50% t.v suš. | 1530 |
21,4 |
29,7 |
3,3 |
B |
88 |
0 |
Parmezán - 25% t. v suš. | 1560 |
35,6 |
25,8 |
0 |
A |
68 |
0 |
Ricotta | 850 |
15 |
15 |
1 |
B |
57 |
0 |
Romadur - 20% t. v suš. | 740 |
23,6 |
8,3 |
2,5 |
B |
30 |
0 |
Romadur - 40% t. v suš. | 1000 |
18 |
17 |
2 |
B |
60 |
0 |
Roquefort - 50% t.v suš. | 1580 |
21,5 |
30,6 |
0 |
A |
75 |
0 |
Sedlčanský vltavín (Povltavské mlékárny) - 55 % t. v suš. | 1470 |
20 |
31 |
2 |
B |
75 |
0 |
Stříbrňák - 30% t. v suš. | 850 |
25 |
11,5 |
0 |
B |
35 |
0 |
Sýr krevetový v tubě (Kavli) - 38% t. v suš. | 850 |
14 |
16 |
0 |
A |
5 |
0 |
Sýr nízkotučný (Kavli) - 24% t. v suš. | 570 |
15 |
7 |
0 |
A |
2 |
0 |
Sýr se salámem v tubě (Kavli)- 45% t. v suš. | 920 |
15 |
18 |
0 |
A |
x |
0 |
Sýr šunkový v tubě (Kavli) - 41% t. v suš. | 870 |
13 |
17 |
0 |
A |
x |
0 |
Tartare s česnekem a bylinkami (Povlt. Mlékárny) - 48% t. v suš. | 1450 |
9,5 |
25 |
1,5 |
B |
54 |
0 |
Tavený sýr kapiový s česnekem (Želetava) - 40% t. v suš. | 890 |
14,5 |
16,5 |
2 |
B |
37 |
0 |
Tofu narutal (Sunfood) | 470 |
15,5 |
2,4 |
6,9 |
B |
0 |
x |
Tofu uzené (Sunfood) | 600 |
16,6 |
3,5 |
10,9 |
B |
0 |
x |
Tomík pomazánkový sýr - 50% t. v suš. | 1350 |
13,5 |
29 |
3,9 |
B |
60 |
0 |
Tylžský - 20% t. v suš. | 950 |
28 |
12 |
1 |
B |
35 |
0 |
Vajahit (v množ. 1 vejce) | 160 |
1 |
0,8 |
6,8 |
B |
1 |
0 |
Veselá kráva - 50% t. v suš. | 1220 |
10 |
26 |
5 |
B |
60 |
0 |
Veselá kráva Kiri - 70% t. v suš. | 1370 |
9 |
32 |
2 |
B |
70 |
0 |
Veselá kráva štíhlá - 28% t. v suš. | 730 |
15 |
10,5 |
5 |
B |
35 |
0 |
Vital tavený sýr s kořenovou zeleninou - 26% t. v suš. | 680 |
25 |
6 |
1 |
B |
20 |
0 |
Želetavský nízkotučný sýr FIT - 29% t. v suš. | 580 |
16,5 |
7 |
1 |
B |
20 |
0 |
Žloutek - 1 kus | 270 |
4,6 |
6,4 |
0,3 |
A |
290 |
0 |
Glykemický Index (GI) :
- A : potravina témer neobsahuje sacharidy
- B : GI nízký (pod 30)
- C : GI strední (30-70)
- D : GI vysoký (nad 70)
- x : hodnota GI není k dispozici
Komentáře
Poslat nový komentář