21. 11. 2024

Pro kila dolů i krásnou pleť

Chcete mít nejenom štíhlou postavu, ale zároveň i krásnou pleť? Pak nesmíte zapomínat na to, že váš jídelníček se projeví také na vaši pleti.

Díky správnému a zdravému jídelníčku si nejenom udržíte štíhlou linii, ale je dobré vědět, že i vaše pokožka dostane to nejlepší. Nestačí jenom používat všelijaké krémy a pleťové masky, kůži je třeba také vyživovat vnitřně. Zkrátka, konzumujeme množství tuků, cukrů, málo vitamínů a vlákniny a to vše se na naší pleti odráží a škodí ji…nehledě na ty kila, co nám to takové stravě naskakují.

Dodržujte proto následující pravidla:

  • naše střeva občas potřebují vyčistit, konzumujte tedy müsli, celozrné pečivo, ovesné vločky a například také kyselé zelí, které podporuje trávení
  • suroviny, které používáme ke krášlení do masek a zábalů, nám prospějí i vnitřně - med, ovoce, tvaroh, mléko
  • omezte sladkosti a když vás přepadne chuť na něco sladkého, dejte si jablko, nebo třeba tvaroh s broskví
  • vyhýbejte se přílišnému kořenění a solení, protože to může podporovat vznik nečisté pleti
  • vzdejte se alkoholu, kouření a omezte kávu
  • k jídlu jezte syrové zeleninové saláty
  • a samozřejmě pijte dostatečné množství tekutin, 2-3 litry denně

Jednou za čas si také udělejte odlehčovací den, prospějete nejenom vaší pleti, ale i postavě a budete se po něm skvěle cítit.

Banánovo- vločkový den
Banány obsahují vitamíny A, B, E, stopové prvky a minerální látky, draslík, jód, železo a pomáhají při trávení, stejně tak jako ovesné vločky, proto se často používá při dietách. V tento den si tedy uvařte v mléce ovesné vločky, konzumujte pouze je a banány.

Bramborový den
Kilo brambor si uvařte ve slupce a rozdělte je na pět dílů a ty si rozdělte během dne. Můžete si k nim přidat tvaroh nebo zeleninový salát.

Tvarohovo-ovocný den
Kilo tvarohu rozmícháme s kilem nakrájeného ovoce (banánů,broskví, kiwi, jahod), případně můžete dosladit umělým sladidlem a konzumujte ho takto upravené během dne.

Jablečný den
Tento den je dovoleno sníst libovolný počet jablek. Můžete je jíst syrová, zapečená v troubě, nebo podušená jako kompot a přislazená umělým sladidlem. Můžete do nich přidat také nastrouhanou mrkev.

Zdroj: www.victorie.cz

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení