23. 05. 2019

Kalorické hodnoty potravin - zelenina, luštěniny, houby

Pro udržování kvalitní životosprávy je zapotřebí krom vlastní vůle i znalostí. Proto jsme pro Vás připravili seriál tabulek kalorických hodnot potravin.
V jeho první části se podíváme na kalorické hodnoty potravin ze skupiny zelenina, luštěniny a houby.

Potravina 100g
Energie
(kJ)
Bílkoviny
(g)
Tuky
(g)
Sacharidy
(g)
GI
Cholesterol
(mg)
Vláknina
(g)
Artyčoky
170
2,4
0,1
2,6
B
0
10,8
Baby karotka
90
0,5
0,2
4,2
C
0
x
Bílé fazole v rajské omáčce
370
5,3
0,8
14,4
C
0
x
Brambory rané
300
1,7
0,2
16,6
C
0
1,3
Brambory zimní
330
1,8
0,3
18,2
C
0
1,6
Brokolice
100
2,9
0,8
1,2
B
0
x
Brokolice, kedlubna
140
4,4
0,9
2,9
B
0
2,8
Brukev
130
2,1
0,2
5,8
B
0
2,2
Celer s olejem
380
1,1
5,1
10,4
B
0
x
Celer-bulva
210
1,7
0,3
9,9
B
0
3,7
Celer-řapíkatý
140
1,3
0,2
3,7
B
0
2,4
Chilli česnek (Horlein)
1830
3,6
40
17
C
0
x
Chřest
90
2,2
0,2
3,5
B
0
1,8
Cibule
200
1,7
0,3
9,6
C
0
1,4
Cibule-raná
140
2
0,2
5,8
C
0
1,3
Cuketa
80
1,6
0,4
2,1
B
0
0,9
Čekanka salátová
90
1,5
0,1
4
B
0
1,4
Černý kořen
260
1,4
0,4
13,3
B
0
5,3
Červená řepa
200
1,8
0,1
10,6
C
0
2,3
Červená řepa
140
0,9
0,3
7,8
C
0
x
Česnek
450
6,6
0,2
26,9
C
0
0,9
Čočka
1440
26,9
1,2
59,2
B
0
10,6
Fazole
1400
23,5
1,6
59,8
B
0
17
Fazolky
160
2,3
0,3
7,1
B
0
3
Fazolové lusky
100
1,1
0,9
5,3
B
0
x
Fenykl
110
2,4
0,3
6,1
B
0
3,3
Hongkong salát (Bonduelle)
250
1,3
3,3
7,1
B
0
x
Houby čerstvé - průměr
110
2,6
0,4
3,8
B
0
6
Houby sušené - průměr
1410
37
2,7
41,1
B
0
46
Hrách
1420
23,7
1,4
61,5
B
0
16,6
Hrášek
320
6,5
0,5
13,3
C
0
5,2
Hrášek zelený
270
4,8
0,3
11
C
0
x
Hřiby
80
5,1
0,3
5,2
B
0
6
Kapusta hlávková
180
3,1
0,5
6,7
B
0
3,1
Kapusta kadeřavá
140
4,3
0,9
2,1
B
0
3,3
Kapusta růžičková
210
5,2
0,6
7,6
B
0
1,6
Kopr
160
2,4
0,2
7,8
B
0
1,6
Kukuřice (Bonduelle)
500
3
1,5
22,9
C
0
x
Kukuřice cukrová
440
3,5
2,2
18,8
C
0
0,5
Květák
120
2,4
0,3
4,4
B
0
1,8
Křen
440
3,9
0,5
22,4
B
0
6,2
Lahůdková kukuřice
450
3,9
1,2
19,8
C
0
x
Lilek
160
1,3
0,3
8,2
B
0
2,3
Makedon.směs (Bonduelle)
140
1,8
0,3
6
B
0
x
Mangold listy
60
2,1
0,3
2,8
B
0
2
Meloun červený
110
0,6
0,2
5
C
0
0,3
Meloun žlutý
120
0,5
0,1
6,5
C
0
0,9
Mrkev
190
1,4
0,3
9,7
C
0
3
Mrkvový salát
140
0,8
0,1
7,4
C
0
x
Okurka nakládačka
50
1
0,2
1,8
B
0
1
Okurka salátová
70
0,7
0,2
2,6
B
0
0,9
Okurky
120
1
0,1
7
B
0
0,5
Paprika červená
120
1,2
0,5
5,2
B
0
1,6
Paprika zelená
70
0,8
0,3
2,6
B
0
1,9
Patizony
210
2,3
0,3
10,2
B
0
x
Pažitka
210
3,3
0,7
8,1
B
0
2
Pekingské zelí
50
1,1
0,3
1
B
0
1,6
Petržel kořen
260
2,9
0,6
12,2
B
0
1,8
Petržel nať
240
3,7
1
9
B
0
5
Polníček
70
1,8
0,4
1,4
B
0
1,5
Pór
190
2,5
0,3
8,6
B
0
1,5
Rajčata
100
1,1
0,3
4,6
B
0
1,5
Rajčatová šťáva
80
0,8
0,1
4
C
0
0,6
Rajský protlak
430
2,4
0,5
23,3
C
0
0,9
Reveň
80
1,3
0,1
3,6
B
0
1,4
Salát hlávkový
80
1,5
0,3
2,7
B
0
0,9
Salát ledový
50
0,7
0,3
1,9
B
0
1,2
Salát římský
70
1
0,6
1,7
B
0
1,2
Sója
1860
43,8
23
6,3
B
0
21
Sójové klíčky (Bonduelle)
60
1,5
0,1
1,75
B
0
1,6
Sójové výhonky
210
5,5
1
4,7
B
0
2,6
Topinambury
330
1,9
0,2
17
B
0
3,5
Tykev velkoplodá
170
0,8
0,1
9
C
0
2,3
Výhonky vojtěšky (alfalfa)
100
4
0,7
0,4
B
0
1,6
Zeleninová směs - průměr
200
2,3
0,5
8,2
B
0
x
Zelí bílé hlávkové
120
1,5
0,2
4,5
B
0
2,7
Zelí bílé kysané
80
0,7
0,2
3,9
B
0
1,4
Zelí červené hlávkové
130
1,6
0,3
6,1
B
0
3,1
Zelí červené sterilované
270
1,6
0,2
14,9
B
0
x
Špenát
140
3,4
0,6
4,1
B
0
2,1
Špenát Bonduelle
110
2,6
0,6
2,5
B
0
x
Žampiony
70
3,3
0,6
4,8
B
0
2
Ředkev
90
1,5
0,1
5
B
0
1,1
Ředkvičky
80
1,1
0,1
3,7
B
0
1
Řeřicha zahradní
60
1,6
0,6
0,4
B
0
3,3

Glykemický Index (GI) :
A : potravina témer neobsahuje sacharidy
B : GI nízký (pod 30)
C : GI strední (30-70)
D : GI vysoký (nad 70)
x : hodnota GI není k dispozici

Komentáře

Poslat nový komentář

CAPTCHA
Tato otázka testuje zda jste člověk a tím zamezuje automatickému odesílání spamu
Image CAPTCHA
Zadejte znaky z obrázku

Novinky do emailu

Chcete, aby Vám nic neuniklo? Zaregistrujte prosím váš email a 1x týdně obdržíte kompletní seznam novinek ze serveru.

Přihlášení