Kalorické hodnoty potravin - zelenina, luštěniny, houby
Pro udržování kvalitní životosprávy je zapotřebí krom vlastní vůle i znalostí. Proto jsme pro Vás připravili seriál tabulek kalorických hodnot potravin.
V jeho první části se podíváme na kalorické hodnoty potravin ze skupiny zelenina, luštěniny a houby.
Potravina 100g |
Energie (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
Sacharidy (g) |
GI |
Cholesterol (mg) |
Vláknina (g) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Artyčoky | 170 |
2,4 |
0,1 |
2,6 |
B |
0 |
10,8 |
Baby karotka | 90 |
0,5 |
0,2 |
4,2 |
C |
0 |
x |
Bílé fazole v rajské omáčce | 370 |
5,3 |
0,8 |
14,4 |
C |
0 |
x |
Brambory rané | 300 |
1,7 |
0,2 |
16,6 |
C |
0 |
1,3 |
Brambory zimní | 330 |
1,8 |
0,3 |
18,2 |
C |
0 |
1,6 |
Brokolice | 100 |
2,9 |
0,8 |
1,2 |
B |
0 |
x |
Brokolice, kedlubna | 140 |
4,4 |
0,9 |
2,9 |
B |
0 |
2,8 |
Brukev | 130 |
2,1 |
0,2 |
5,8 |
B |
0 |
2,2 |
Celer s olejem | 380 |
1,1 |
5,1 |
10,4 |
B |
0 |
x |
Celer-bulva | 210 |
1,7 |
0,3 |
9,9 |
B |
0 |
3,7 |
Celer-řapíkatý | 140 |
1,3 |
0,2 |
3,7 |
B |
0 |
2,4 |
Chilli česnek (Horlein) | 1830 |
3,6 |
40 |
17 |
C |
0 |
x |
Chřest | 90 |
2,2 |
0,2 |
3,5 |
B |
0 |
1,8 |
Cibule | 200 |
1,7 |
0,3 |
9,6 |
C |
0 |
1,4 |
Cibule-raná | 140 |
2 |
0,2 |
5,8 |
C |
0 |
1,3 |
Cuketa | 80 |
1,6 |
0,4 |
2,1 |
B |
0 |
0,9 |
Čekanka salátová | 90 |
1,5 |
0,1 |
4 |
B |
0 |
1,4 |
Černý kořen | 260 |
1,4 |
0,4 |
13,3 |
B |
0 |
5,3 |
Červená řepa | 200 |
1,8 |
0,1 |
10,6 |
C |
0 |
2,3 |
Červená řepa | 140 |
0,9 |
0,3 |
7,8 |
C |
0 |
x |
Česnek | 450 |
6,6 |
0,2 |
26,9 |
C |
0 |
0,9 |
Čočka | 1440 |
26,9 |
1,2 |
59,2 |
B |
0 |
10,6 |
Fazole | 1400 |
23,5 |
1,6 |
59,8 |
B |
0 |
17 |
Fazolky | 160 |
2,3 |
0,3 |
7,1 |
B |
0 |
3 |
Fazolové lusky | 100 |
1,1 |
0,9 |
5,3 |
B |
0 |
x |
Fenykl | 110 |
2,4 |
0,3 |
6,1 |
B |
0 |
3,3 |
Hongkong salát (Bonduelle) | 250 |
1,3 |
3,3 |
7,1 |
B |
0 |
x |
Houby čerstvé - průměr | 110 |
2,6 |
0,4 |
3,8 |
B |
0 |
6 |
Houby sušené - průměr | 1410 |
37 |
2,7 |
41,1 |
B |
0 |
46 |
Hrách | 1420 |
23,7 |
1,4 |
61,5 |
B |
0 |
16,6 |
Hrášek | 320 |
6,5 |
0,5 |
13,3 |
C |
0 |
5,2 |
Hrášek zelený | 270 |
4,8 |
0,3 |
11 |
C |
0 |
x |
Hřiby | 80 |
5,1 |
0,3 |
5,2 |
B |
0 |
6 |
Kapusta hlávková | 180 |
3,1 |
0,5 |
6,7 |
B |
0 |
3,1 |
Kapusta kadeřavá | 140 |
4,3 |
0,9 |
2,1 |
B |
0 |
3,3 |
Kapusta růžičková | 210 |
5,2 |
0,6 |
7,6 |
B |
0 |
1,6 |
Kopr | 160 |
2,4 |
0,2 |
7,8 |
B |
0 |
1,6 |
Kukuřice (Bonduelle) | 500 |
3 |
1,5 |
22,9 |
C |
0 |
x |
Kukuřice cukrová | 440 |
3,5 |
2,2 |
18,8 |
C |
0 |
0,5 |
Květák | 120 |
2,4 |
0,3 |
4,4 |
B |
0 |
1,8 |
Křen | 440 |
3,9 |
0,5 |
22,4 |
B |
0 |
6,2 |
Lahůdková kukuřice | 450 |
3,9 |
1,2 |
19,8 |
C |
0 |
x |
Lilek | 160 |
1,3 |
0,3 |
8,2 |
B |
0 |
2,3 |
Makedon.směs (Bonduelle) | 140 |
1,8 |
0,3 |
6 |
B |
0 |
x |
Mangold listy | 60 |
2,1 |
0,3 |
2,8 |
B |
0 |
2 |
Meloun červený | 110 |
0,6 |
0,2 |
5 |
C |
0 |
0,3 |
Meloun žlutý | 120 |
0,5 |
0,1 |
6,5 |
C |
0 |
0,9 |
Mrkev | 190 |
1,4 |
0,3 |
9,7 |
C |
0 |
3 |
Mrkvový salát | 140 |
0,8 |
0,1 |
7,4 |
C |
0 |
x |
Okurka nakládačka | 50 |
1 |
0,2 |
1,8 |
B |
0 |
1 |
Okurka salátová | 70 |
0,7 |
0,2 |
2,6 |
B |
0 |
0,9 |
Okurky | 120 |
1 |
0,1 |
7 |
B |
0 |
0,5 |
Paprika červená | 120 |
1,2 |
0,5 |
5,2 |
B |
0 |
1,6 |
Paprika zelená | 70 |
0,8 |
0,3 |
2,6 |
B |
0 |
1,9 |
Patizony | 210 |
2,3 |
0,3 |
10,2 |
B |
0 |
x |
Pažitka | 210 |
3,3 |
0,7 |
8,1 |
B |
0 |
2 |
Pekingské zelí | 50 |
1,1 |
0,3 |
1 |
B |
0 |
1,6 |
Petržel kořen | 260 |
2,9 |
0,6 |
12,2 |
B |
0 |
1,8 |
Petržel nať | 240 |
3,7 |
1 |
9 |
B |
0 |
5 |
Polníček | 70 |
1,8 |
0,4 |
1,4 |
B |
0 |
1,5 |
Pór | 190 |
2,5 |
0,3 |
8,6 |
B |
0 |
1,5 |
Rajčata | 100 |
1,1 |
0,3 |
4,6 |
B |
0 |
1,5 |
Rajčatová šťáva | 80 |
0,8 |
0,1 |
4 |
C |
0 |
0,6 |
Rajský protlak | 430 |
2,4 |
0,5 |
23,3 |
C |
0 |
0,9 |
Reveň | 80 |
1,3 |
0,1 |
3,6 |
B |
0 |
1,4 |
Salát hlávkový | 80 |
1,5 |
0,3 |
2,7 |
B |
0 |
0,9 |
Salát ledový | 50 |
0,7 |
0,3 |
1,9 |
B |
0 |
1,2 |
Salát římský | 70 |
1 |
0,6 |
1,7 |
B |
0 |
1,2 |
Sója | 1860 |
43,8 |
23 |
6,3 |
B |
0 |
21 |
Sójové klíčky (Bonduelle) | 60 |
1,5 |
0,1 |
1,75 |
B |
0 |
1,6 |
Sójové výhonky | 210 |
5,5 |
1 |
4,7 |
B |
0 |
2,6 |
Topinambury | 330 |
1,9 |
0,2 |
17 |
B |
0 |
3,5 |
Tykev velkoplodá | 170 |
0,8 |
0,1 |
9 |
C |
0 |
2,3 |
Výhonky vojtěšky (alfalfa) | 100 |
4 |
0,7 |
0,4 |
B |
0 |
1,6 |
Zeleninová směs - průměr | 200 |
2,3 |
0,5 |
8,2 |
B |
0 |
x |
Zelí bílé hlávkové | 120 |
1,5 |
0,2 |
4,5 |
B |
0 |
2,7 |
Zelí bílé kysané | 80 |
0,7 |
0,2 |
3,9 |
B |
0 |
1,4 |
Zelí červené hlávkové | 130 |
1,6 |
0,3 |
6,1 |
B |
0 |
3,1 |
Zelí červené sterilované | 270 |
1,6 |
0,2 |
14,9 |
B |
0 |
x |
Špenát | 140 |
3,4 |
0,6 |
4,1 |
B |
0 |
2,1 |
Špenát Bonduelle | 110 |
2,6 |
0,6 |
2,5 |
B |
0 |
x |
Žampiony | 70 |
3,3 |
0,6 |
4,8 |
B |
0 |
2 |
Ředkev | 90 |
1,5 |
0,1 |
5 |
B |
0 |
1,1 |
Ředkvičky | 80 |
1,1 |
0,1 |
3,7 |
B |
0 |
1 |
Řeřicha zahradní | 60 |
1,6 |
0,6 |
0,4 |
B |
0 |
3,3 |
Glykemický Index (GI) :
- A : potravina témer neobsahuje sacharidy
- B : GI nízký (pod 30)
- C : GI strední (30-70)
- D : GI vysoký (nad 70)
- x : hodnota GI není k dispozici
Komentáře
Poslat nový komentář